Poznej Meltu

Melta spojuje tradici s moderními trendy, aby si každý mohl vychutnat svůj šálek pohody, svojí chvilku bez kofeinu.

Příběh Melty sahá více než sto let zpátky, kdy se stala neodmyslitelnou součástí českých domácností. Dnes na tuto tradici navazujeme a přinášíme svěží nádech o nové varianty a chutě, které odpovídají současným trendům.
  • Zastavit se, zklidnit se a načerpat energii pro příjemný den můžeme například s šálkem cereálního nápoje Melta, připraveného z darů naší přírody – pražené čekanky, cukrové řepy, drcených obilek ječmene a žita. Příjemný den a dobrou chuť – Vaše Melta!

    Stejně jako rostliny čerpají sílu ze země, i člověku pomáhá k obnově sil spojení s přírodou.

    Zastavit se, zklidnit se a načerpat energii pro příjemný den můžeme například s šálkem cereálního nápoje Melta, připraveného z darů naší přírody – pražené čekanky, cukrové řepy, drcených obilek ječmene a žita. Příjemný den a dobrou chuť – Vaše Melta!

  • Od roku 1896 působila továrna na cikorku a cereální kávu jako součást mezinárodního koncernu Franck.

    Melta se tradičně vyrábí v pražené sypané formě čtyř základní přírodních surovin – pražené čekanky, cukrové řepy, drcených obilek ječmene a žita. Od roku 2012 je také dostupná v instantní formě, kde ve složení výrobku cukrovou řepu nahradil topinambur, díky němuž si lahodou chuť Melty mohou vychutnat i diabetici.

    Melta spatřila světlo světa
ve 40. letech minulého století v Pardubicích.

    Od roku 1896 působila továrna na cikorku a cereální kávu jako součást mezinárodního koncernu Franck.

    Melta se tradičně vyrábí v pražené sypané formě čtyř základní přírodních surovin – pražené čekanky, cukrové řepy, drcených obilek ječmene a žita. Od roku 2012 je také dostupná v instantní formě, kde ve složení výrobku cukrovou řepu nahradil topinambur, díky němuž si lahodou chuť Melty mohou vychutnat i diabetici.

  • Čekanka obsahuje terpenické a glykosidické hořčiny, které podporují trávení, vylučování žluče a snižují hladinu cukru v krvi. V jejích kořenech je také hojně obsažen polysacharid inulin, který se využívá jako výživa pro diabetiky.

    Díky tomu, že Melta neobsahuje kofein a podporuje trávení, je oblíbena u lidí, kteří preferují zdravou výživu, u starších lidí a také u těhotných žen.

    Jednou z hlavních složek tradiční receptury sypané Melty je cikorka - pražený kořen čekanky obecné.

    Čekanka obsahuje terpenické a glykosidické hořčiny, které podporují trávení, vylučování žluče a snižují hladinu cukru v krvi. V jejích kořenech je také hojně obsažen polysacharid inulin, který se využívá jako výživa pro diabetiky.

    Díky tomu, že Melta neobsahuje kofein a podporuje trávení, je oblíbena u lidí, kteří preferují zdravou výživu, u starších lidí a také u těhotných žen.