
Poznej Meltu
Melta spojuje tradici s moderními trendy, aby si každý mohl vychutnat svůj šálek pohody, svojí chvilku bez kofeinu.

Zastavit se, zklidnit se a načerpat energii pro příjemný den můžeme například s šálkem cereálního nápoje Melta, připraveného z darů naší přírody – pražené čekanky, cukrové řepy, drcených obilek ječmene a žita. Příjemný den a dobrou chuť – Vaše Melta!
Stejně jako rostliny čerpají sílu ze země, i člověku pomáhá k obnově sil spojení s přírodou.

Od roku 1896 působila továrna na cikorku a cereální kávu jako součást mezinárodního koncernu Franck.
Melta se tradičně vyrábí v pražené sypané formě čtyř základní přírodních surovin – pražené čekanky, cukrové řepy, drcených obilek ječmene a žita. Od roku 2012 je také dostupná v instantní formě, kde ve složení výrobku cukrovou řepu nahradil topinambur, díky němuž si lahodou chuť Melty mohou vychutnat i diabetici.
Melta spatřila světlo světa ve 40. letech minulého století v Pardubicích.

Čekanka obsahuje terpenické a glykosidické hořčiny, které podporují trávení, vylučování žluče a snižují hladinu cukru v krvi. V jejích kořenech je také hojně obsažen polysacharid inulin, který se využívá jako výživa pro diabetiky.
Díky tomu, že Melta neobsahuje kofein a podporuje trávení, je oblíbena u lidí, kteří preferují zdravou výživu, u starších lidí a také u těhotných žen.
Jednou z hlavních složek tradiční receptury sypané Melty je cikorka - pražený kořen čekanky obecné.


